L’estiu ja està aquí, la calor comença a ser insuportable, i com qualsevol altra màquina, el cotxe també pateix.

És per això que en aquest article et donarem els millors consells per a tenir el teu cotxe a punt i que no et falli just quan més el necessites.

 Consells per a tenir el teu cotxe llest per a l’estiu.

El primer que hem de tenir en compte és que el nostre cotxe ha de tenir un manteniment constant i no deixar-lo tot per última hora. En aquest article et donarem les claus per a un funcionament correcte per a tenir un viatge de 10, i tenir-ho tot sota control. 

Consells per a un manteniment abans d’utilitzar el cotxe

 • Abans de muntar-se és recomanable baixar les finestretes. D’aquesta manera la temperatura externa i la interna s’equilibren, la temperatura interna sol ser bastant superior a l’exterior, en igualar la temperatura el que aconseguirem és que l’aire condicionat no necessiti tanta potència per a refrescar l’habitacle i d’aquesta manera incrementar la vida útil d’aquest.
 • Com hem dit abans, hem de tenir les revisions en regla, però es recomana fer una revisió exhaustiva abans d’iniciar un viatge llarg: 
  • Comprova els pneumàtics, no sols que estiguin bé de pressió. Fixa’t també en el dibuix, desgast, que estiguin ben alineats i equilibrats; i la suspensió en correcte funcionament.
  • Controlar el nivell dels líquids siguin els òptims: comprova el nivell d’oli, l’aigua, el de la direcció assistida, el de líquid de frens.· Revisar i si és necessari substitueixi els filtres: de l’aire, de l’habitacle, del combustible i de l’oli.
  • Comprovar eixugaparabrisa, funcionament i escombretes. La calor pot fer que s’esquerdin i si això ocorre perden la seva efectivitat.
  • La bateria ha d’estar en un estat òptim. És millor que el cotxe no arrenqui quan estem a casa que quan estem a la meitat del viatge.
  • Els sistemes de senyalització. Cerciorar-se que té l’armilla reflectora i els triangles de seguretat (són obligatoris) Cal no oblidar-se dels triangles i les armilles reflectores. En un futur pròxim s’implementarà l’ús de llums d’emergència per a la senyalització.
  • Prova que les llums funcionen correctament a vegades es fundin i no ens adonem, o s’il·luminen menys del que deurien.· Assegura’t de tenir tota la documentació en regla, tant del cotxe com del conductor.
  • També és important recordar de no sobrecarregar el vehicle Com més pesat, i en el cas d’usar baca, com més resistència tingui la conducció serà més difícil i amb més facilitat tenir errors al volant. 

Consells per a un bon manteniment abans d’utilitzar el cotxe.

 • En un viatge llarg, hi ha les pauses necessàries per a estar descansat, sobretot si és un viatge nocturn, evitar menjar en excés abans de sortir o en les pauses, i sobretot cal anar amb compte en el cas que ens estiguem medicant, no afecti la nostra conducció.
 • La temperatura òptima de l’aire condicionat és 21-22 °C.
 • Usar marxes, una velocitat constant, no facis accelerades brusques, fer ús el fre motor augmentarà la vida útil del motor a més d’estalviar-nos combustible (en la situació que estem…) i contaminarem menys.
 • A partir de 50 km/h no circular amb les finestretes abaixades, circular així trenca amb l’aerodinàmica creant més resistència i si damunt connectem l’aire condicionat, fem que treballi per sobre de la seva capacitat. 
consejos mantenimiento cohce verano
consejos mantenimiento coche verano

Consells per a un manteniment després de fer servir el cotxe.

 • Aparca en l’ombra. Si deixem el cotxe en llocs on dona molt el sol, farà que la temperatura de l’interior pugi. Podent arribar a aconseguir els 60 °C. Podem ocasionar seriosos problemes, com el conegut com a cop de calor als membres més sensibles de la nostra família.
 • Evitar aparcar molt prop de vorades o altres elements que puguin ocasionar pessic en la goma. Es pot crear un microtalls, no visible a la vista, però que ens ocasioni una burxada o la pèrdua de pressió.
 • No deixar mai el cotxe amb l’aire condicionat posat com el motor en ralentí. Pot produir l’esgotament de la bateria.
 • Tenir sempre un segon joc de claus de cotxe quan te’n vas de vacances. Podem trobar-nos en la situació de perdre-les i ens trobem davant d’un problema.
 • Les nostres mascotes ha d’anar sempre en els elements dissenyats per al seu transport.Mai deixar a nens, majors i mascotes sols en el cotxe a ple sol. Encara que sembli que no hi ha sol, la temperatura de l’interior pujarà d’aquesta manera incrementen les possibilitats que tingui un cop de calor.

Preguntes Freqüents sobre el manteniment del teu cotxe en un viatge llarg.

 Com cuidar el teu cotxe a l’estiu?


Realitzar una revisió completa del vehicle.

 • Prestar especial atenció als pneumàtics.
 • Cuidar el sistema d’aire condicionat.
 • Revisar el motor i els frens.
 • Netejar el cotxe amb més freqüència de l’habitual.

Quina temperatura aconsegueix un cotxe a l’estiu?

Segons es desprèn d’un estudi elaborat per la Societat Espanyola d’Atenció al Pacient Crític (*Seapc) i l’empresa tecnològica enfocada en la seguretat viària infantil Rivekids, l’interior d’un cotxe pot obtenir els 50 graus centígrads si es deixa al sol durant una hora a l’estiu.

Com puc protegir el meu cotxe del sol?Estacionar en l’ombra.

 • És la forma més fàcil de protegir el teu cotxe.
 • Usar protector solar de parabrisa.
 • Neta el tauler amb un drap de microfibra.
 • Instal·lar fundes en els seients.

Què tenir en compte per a un viatge llarg amb cotxe?

 • Extintor, a l’abast del conductor i amb control de càrrega (obligatori).
 • Triangles d’emergència (obligatori).
 • Armilla reflectora per a fer-te veure fora del vehicle.Farmaciola de primers auxilis.Eines d’ajust.Gat hidràulic.
 • Roda de recanvi inflada. 

Quins aspectes es prenen més en compte abans de sortir de viatge?

Alguns aspectes importants per a revisar són:

L’estat dels teus pneumàtics, el nivell de l’oli, l’estat del motor, els frens, els eixugaparabrises, entre altres. 

Buen mantenimiento de tu coche para el verano

 Des de Esser recomanem un ús responsable del vehicle i realitzant aquestes fàcils mesures i la majoria de son de sentit comú, per tenir el millor viatge possible.

Sempre us tenim a l’última de l’actualitat de motor, manteniment i dels serveis de les nostres estacions de servei 24 h.