Després de l´estiu tan intens que hem tingut és possible que aquest hivern sigui molt dur.

Com més fred i les condicions siguin més severes, el nostre cotxe patirà més. 

Des d’Estacions de servei Esser et portem uns trucs per evitar-te ensurts quan vulguis fer servir el teu cotxe a l’hivern i el manteniment per evitar un deteriorament. 

Segueix les nostres indicacions i sempre tindràs a punt el teu cotxe.

Com fer el manteniment del cotxe de combustió.

Amb l’arribada del fred, el vent, les pluges intenses i fins i tot nevades i gelades hem de tenir el nostre cotxe preparat per a aquestes circumstàncies.

A continuació us expliquem algunes mesures per tenir un correcte manteniment del nostre cotxe, són senzills i de sentit comú, però la gent no sol prestar-hi gaire atenció.

Atenció a la bateria

 És un dels elements que més pateix el nostre vehicle.

 És per això que per assegurar-nos al 100% del seu funcionament és recomanable fer revisions periòdiques de la bateria i si cal substituir-la.

És important saber quan es va instal·lar, en 5-6 anys la bateria es comença a degradar, i el funcionament ja no és el mateix.

El que sol passar si la bateria no està en bones condicions i si hi sumem el fred, és molt possible que el nostre cotxe no arrenqui.

Cuidar el motor

El fred de l’hivern pot fer que les peces es congelin i costi més el seu óptim funcionament. Igualment hem de controlar-ne els líquids, pot passar que amb l’hivern i baixes temperatures es congelin i puguin ocasionar danys irreversibles del motor.

Comprovar l’aire condicionat/calefacció

És l’element que escalfa l´interior del vehicle i ens permet tenir una temperatura agradable quan fem ús del cotxe. És imprescindible comprovar la càrrega de gas i no deixar que s’esgoti.

Líquid refrigerant

Potser és l’element més important del cotxe. Especialment si vivim en zones de molt fred.

Aquest líquid a més és anticongelant i protegeix els circuits del nostre vehicle.

Per saber si s’ha fet malbé el líquid refrigerant, hem de mirar si el líquid està brut o gairebé transparent, és hora de canviar-lo.

Netejaparabrises

Hem de tenir-ho molt en compte si el nostre cotxe dorm al carrer, i vivim en un lloc que glaça amb facilitat.

Es recomana que un cop aparcats aixequem els eixugaparabrises perquè no quedin en contacte amb el vidre a la nit. Es poden congelar i ens serà impossible fer-los servir.

Una altra cosa a tenir en compte és assegurar-nos que el líquid de l’eixugaparabrises no es congeli.

Luneta tèrmica

És molt important evitar que la lluna del darrere se’ns enteli a l’hivern, això ens traurà visibilitat i pot ocasionar accidents.

Hem d’assegurar-nos que el circuit que l’escalfa funciona correctament, si no és així és necessari acudir al teu taller de confiança.

Al teu cotxe sempre has de tenir

Al nostre cotxe sempre hauríem de portar amb nosaltres els següents elements:

  • Un rascador per poder retirar el gel de les llunes.
  • Productes per descongelar el gebre al moment, solen ser corrosius i poden causar danys en certs elements com les gomes dels parabrises. Però en alguns casos seran necessaris fer-los servir.
  • Mantes, per poder estar sempre calentes per si falla la calefacció o ens quedem amb el cotxe avariat en una cuneta.
  • En certes ocasions o en certes destinacions portar cadenes per poder continuar circulant amb neu i gel.
  • Tenir el dipòsit sempre tan ple com sigui possible.
  • Sempre has de tenir la ITV passada, si veus que et caducarà en aquests mesos de fred, et recomanem que t’avancis i els passis amb antelació.

Com fer Manteniment cotxe elèctric.

A l’hivern la part més susceptible de patir és la bateria, a més l’ús de la calefacció. Tots dos units fan que l’autonomia baixi dràsticament.

El motor elèctric té més eficiència que un de combustió a l’hivern.

Els cotxes elèctrics perden menys calor que els de combustió. Gràcies al fet que té uns sistemes tèrmics propis que mantenen la bateria a una temperatura òptima.

Aquests sistemes s’activen automàticament quan es nota un descens d’uns 20 o 15 graus.

Tot i comptar amb aquests sistemes no treu que l’època més dura per a qualsevol vehicle és l’hivern.

L’hivern ens resta autonomia.

Com els cotxes de combustió, el fred fa que els motors hagin de treballar més. En el cas dels cotxes elèctrics, per activar els sistemes que hem esmentat anteriorment heu de fer un ús més intensiu de l’electricitat. el que fa que les bateries es descarreguin abans.

La calefacció consumeix electricitat

Les calefaccions dels cotxes de combustió aprofiten la calor que produeix el motor per redirigir-lo dins de l’habitacle.

Els cotxes elèctrics en no tenir un motor que produeixi calor, és la bateria la que és l’encarregada de generar prou energia per poder escalfar l’aire interior.

Per evitar aquest consum les marques estan dissenyant interiors amb materials que aïllen i puguin mantenir la calor i així evitar un consum excessiu de les bateries.

Cal jugar amb el comportament dinàmic

A més de tot el que hem explicat abans cal tenir en compte que els cotxes elèctrics compten amb un comportament dinàmic que poden afectar l’eficàcia i el manteniment a l’hivern.

Un d’aquests comportaments és la frenada regenerativa, són un element que sactiva quan la bateria arriba a certa temperatura. Si fa molt de fred, aquesta temperatura costarà més d’arribar-hi i per tant pot afectar l’activació d’aquest sistema.

Els pneumàtics també es poden veure afectats. 

Els fabricants creen pneumàtics amb poca adherència per evitar generar energia en excés per la fricció i que pugui interferir amb els sistemes elèctrics.

La paradoxa és que justament aquesta temporada de l’any és justament quan es necessita més adherència. Si no tenim en compte això pot ser força perillosa la conducció podent fins i tot ocasionar accidents.

En conclusió, tret de tots aquests factors, el cotxe elèctric no necessita tenir moltes més mesures per tenir un funcionament correcte.

Es recomana accelerar amb compte i disminuir lentament la velocitat en comptes de fer ús dels fren

A Esser sempre cuidem del teu vehicle i et donem tots els trucs i elements per tenir sempre el teu vehicle, a punt.

A les nostres estacions de serveis podràs adquirir tot el necessari per preparar el teu cotxe per a l’hivern.