Sabies que entorn el 22% dels espanyols pateix ansietat a l’hora de conduir? Sí, un 22%! Encara que no totes les persones tenen amaxofobia, la veritat és que d’aquest 22%, són un 19% els usuaris que decideixen no tornar a agafar el cotxe mai més.

Què és la amaxofobia?

Pot ser que t’hagis sentit identificat, o pot ser que no. Però estem segurs que si no tens fòbia a conduir tens una altra fòbia. Insectes, aglomeracions, solitud, entrevistes de treball, exàmens, ascensors… ara et sents més identificat? Doncs bé, explicarem exactament què és la amaxofobia.

Cal tenir molt clar que la amaxofobia pot condicionar la vida diària d’una persona. Es tracta d’una fòbia en conduir, i es pot mostrar abans i durant la conducció. Aquesta por en conduir és degut a la inseguretat d’un mateix de conduir malament i al temor dels altres conductors que facin alguna cosa que pugui provocar un accident de trànsit.

Motius de tenir amaxofobia

Es diu moltes vegades que el motiu principal de tenir amaxofobia és l’haver patit prèviament un accident de trànsit. Però això no és cert, si més aviat és un dels motius, però no el més usual. El més habitual pot ser el simple fet que no t’agradi conduir, per exemple. Si vius en una gran ciutat hi ha infinites alternatives, com anar en bus, en metro o qualsevol transport públic que ofereixi el teu municipi.

Un altre dels motius és, i està comprovat, que a mesura que un es fa gran la seva preocupació tendeix a augmentar. Uns exemples serien portar als teus fills a l’escola i tenir por de patir un accident amb ells a bord o si pateixes d’una malaltia o tens problemes de cor que t’ocorri alguna cosa en el moment que estàs conduint.

Tens por a conduir? Tècniques per a superar-ho

El primer que s’ha de fer és deixar les paraules i pensaments negatius a un costat i solament pensar en positiu. La amaxofobia té solució. Aquesta fòbia es cura en 3 processos:

  • Pensaments previs a agafar el cotxe
  • Tècniques per a controlar les reaccions en la conducció.
  • Programació d’una conducció gradual.

I sobretot molt important: oblida’t del “segur que em piten” i del “segur que xoco”.

Símptomes de la amaxofòbia

Hi ha tres tipus de símptomes de la amaxofòbia, que són:

  • Símptomes cognitius: dificultat de concentració, anticipació a un possible perill o presa de decisions.
  • Símptomes observables: nerviosisme o moviments maldestres.
  • Símptomes fisiològics: tremolors, molèsties en l’estómac o opressió en el pit.

Qui pateix més la amaxofòbia?

Les dones tendeixen a patir-la un 65% entre els 40 i els 59 anys i els homes un 49% a partir dels 60 anys d’edat.

Conseqüències de la amaxofòbia

Les principals conseqüències que causa la amaxofòbia són les següents:

Emocionals, econòmiques, socials i de falta de temps.

Creen una app per a superar la amaxofòbia

Sí, has llegit bé. Hi ha apps específiques per a superar la por de conduir. Utilitzen la realitat augmentada perquè et sentis com si estàs conduint en la vida real. Aquest tipus d’apps són molt útils per a començar a perdre la fòbia a agafar el cotxe.

Si t’has sentit identificat esperem que aviat perdis aquesta por de conduir amb els consells que t’hem donat. A Esser ens preocupem per vosaltres, sou el més important, així que esperem veure-us sempre feliços al volant. Visita tots els serveis que oferim aquí.