Ja és una realitat, el motor elèctric indiscutiblement comença a ser un substitut al típic motor de combustió. Es parla molt de l’autonomia i l’eficiència d’un cotxe elèctric, però no del seu funcionament. És per això que des de les estacions de servei Esser us explicarem com funciona un motor elèctric de cotxe.

Què és i com funciona un motor elèctric?

Una de les principals diferencies entre un motor elèctric i un de combustió i la que es percep més és la de quan encens el cotxe, no emet ni soroll, ni calor, ni olor.
Alguna cosa que es nota ràpidament és que quan l’estàs conduint, és molt més fàcil manejar-lo i va tot amb més suavitat, ja que el motor elèctric mecànicament és molt més senzill que el motor tradicional.

Parts d’un motor elèctric

Oblida’t dels cigonyals, cilindres, pistons, tubs d’escapament… el motor elèctric no té res d’això. Els seus principals components són els següents:


• Bateria: El que seria equivalent al dipòsit de combustible d’un cotxe amb motor de combustió.
• Motor i fre regeneratiu: Explicat en poques paraules, és el que s’encarrega de transformar l’energia elèctrica en mecànica. El fre regeneratiu significa que en frenar, el motor elèctric pot carregar energia per a després reutilitzar-la.
• Inversor: És un dispositiu que converteix l’electricitat que prové de la bateria (contínua) a electricitat alterna per a moure el motor elèctric.
• Rectificador: Aquest dispositiu fa el cicle de l’inversor a l’inrevés. Converteix el corrent altern del motor quan aquest ha generat energia per a emmagatzemar-la en la bateria (corrent contínua).
• Transformador: És un sistema necessari per a igualar els volts que es generen entre el motor i la bateria. La diferència són uns 400 volts, uns 600 per al motor i uns 200 per a la bateria.
• Controlador: Un altre de les parts del motor elèctric que són indispensables. És el que tradueix les ordres que li dóna un conductor al cotxe elèctric, com accelerar o frenar.


Si us ha semblat interessant, en una altra ocasió parlarem dels tipus de motors elèctrics que hi ha actualment en el mercat.


Tenim un sorteig obert, en el qual l’estació de servei et paga la ITV. Entra aquí i participa!
Si vols estar al dia de totes les nostres promocions passa’t per les nostres xarxes socials:
Facebook Esser, Instagram Esser Lloret de Mar i Instagram Esser Pineda de Mar.