Si has arribat fins aquí és perquè probablement estiguis en un compromís i hagis de posar les cadenes de neu. També pot ser perquè ets previsor i ho vols saber per un futur viatge que faràs ben aviat. Doncs bé, des del blog de les estacions de servei d’Esser et solucionarem tots els dubtes que puguis tenir sobre com posar les cadenes de neu al cotxe.

Les cadenes de neu a quines rodes es posen?

Primer de tot us recomanem que porteu sempre guants i una manta a dins del teu vehicle. Mai saps què pot passar! Les cadenes de neu sempre s’han de col·locar a les rodes motrius del cotxe. Tot això ho sabràs mirant quin tipus de tracció té el teu cotxe. Tenim un article on t’expliquem tot sobre la tracció posterior i la davantera. Llegeix-lo fent clic aquí.

Tipus de cadenes de neu

El mercat de les cadenes de neu ha evolucionat molt durant els últims anys, degut a això existeixen molts tipus de cadenes de neu. Te’ls nombrem:

  • La tradicional de baules d’acer.
  • La de tèxtil, o també anomenades fundes de pneumàtic.
  • La composta.
  • La tipus xarxa.
  • La semiautomàtica.
  • La tipus aranya.

On col·loco les cadenes de neu?

Com bé hem dit abans, les cadenes de neu es col·loquen a les rodes del cotxe que tenen tracció. Si tens tracció davantera aniran a les rodes del davant i si tens tracció posterior aniran a les rodes del darrere. Us deixem un vídeo on veureu com es col·loquen les cadenes de neu.

Vídeo de racc

Quantes cadenes necessita un cotxe?

Un cotxe no necessitaria més cadenes que les 2 que s’hauran de col·locar a les rodes que exerceixin la força. Això sí, els vehicles que són 4×4 no necessiten que se’ls hi col·loquin 4 cadenes a les 4 rodes. De fet, un 4×4 no necessita cadenes.

Esperem que aquest article us hagi resolt tots els dubtes que heu pogut tenir a l’hora de col·locar unes cadenes de neu al vostre vehicle. Si teniu pensat fer un viatge a la neu us esperem a l’estació de servei per a que us abastiu de tot el que necessiteu i feu ús de la nostra gasolinera a Lloret de Mar o la nostra gasolinera a Pineda de Mar, entre d’altres serveis.

Per cert, a Esser sempre estem fent promocions! Segueix-nos a Facebook, a l’Instagram de l’estació de servei de Lloret de Mar i a l’Instagram de l’estació de servei de Pineda de Mar.