Consells per al retorn de les vacances

Després de l’estricte confinament que hem viscut, gran part dels espanyols han aprofitat les seves vacances per a fer turisme a diferents destins dins del país, la majoria en els seus cotxes com a mitjà de transport. No obstant això, les vacances han arribat a la seva fi i és moment de tornar a casa i començar a reprendre la nova rutina a poc a poc.

Durant aquest trajecte de tornada, són molt importants les mesures de seguretat contra el Covid-19 i la seguretat viària. En aquest article us donem els consells que has de seguir per a un retorn confortable, però alhora amb el màxim nivell de seguretat sanitària que s’aconsella seguir, dins del marc de la nova normalitat per a la prevenció de rebrots.

Desinfecta el teu cotxe

Abans d’iniciar el teu viatge de retorn a casa t’aconsellem desinfectar el teu cotxe per fora i per dins per a prevenir contagis. En les Estacions Esser pots trobar productes especials i adequats per a la neteja del teu cotxe, el qual pots fer-ho passant un drap amb desinfectant per totes les superfícies del vehicle, posant l’accent principalment a les portes, el reposabraços, volant, tiradors, finestretes i palanca del canvi.

Desinfecta el teu cotxe

Més val que sobrin al fet que faltin les mascaretes

Depenent dels quilòmetres que anem a recórrer de tornada a casa, és molt important ser previnguts i comptar amb el nombre de mascaretes necessàries per a viatjar assegurances, sobretot si durant el camí parem per a fer alguna compra en alguna botiga de conveniència, estació de servei o per a menjar en algun restaurant. Hem de tenir present que si viatgem amb els nostres familiars amb els quals vivim, no és necessari usar mascareta dins del cotxe, en cas contrari i per seguretat, sí que és obligatori l’ús d’aquesta a l’interior.

Més val que sobrin al fet que faltin les mascaretes

Rentada de mans i gel antibacterià

És molt important rentar-se les mans abans i després de conduir per a reduir el risc de contagi, a més és un excel·lent hàbit d’higiene a mantenir de manera habitual.

Sabem que durant el viatge en l’autopista, passarem per peatges o farem parades a la gasolinera, entre altres possibles parades. És per això que el gel hidroalcohòlic mai pot faltar en el cotxe, per a poder desinfectar-nos immediatament les mans abans de tornar a agafar el volant.

Paga amb targeta

En els peatges, en les estacions de servei, a les botigues de conveniència o en els restaurants, evita pagar en efectiu, ja que és un mitjà de transmissió del virus, per això la recomanació és que intentis utilitzar la teva targeta com a mètode de pagament sempre que sigui possible. Serà més segur per a tu i per a la teva família.

Filtres a l’habitacle

No podem oblidar ni molt menys descurar la neteja de l’habitacle del nostre cotxe, per a això, es recomana l’ús d’un filtre de carbó, el qual s’encarrega de garantir la qualitat de l’aire de l’interior del cotxe, ja que retenen les partícules de pols que puguin entrar pel sistema de ventilació i filtra els gasos del tub d’escapament d’altres cotxes. Aquest tipus de filtre resulta ser efectiu contra la propagació del Covid-19 a l’interior del vehicle, així que no està de més prendre aquesta mesura de protecció en el nostre viatge de retorn.

Filtres a l'habitacle

L’aire condicionat

Per a un retorn confortable, és important que l’aire condicionat estigui 100% operatiu, ja que seguim amb les intenses onades de calor encara aquests dies.

És recomanable que un professional realitzi la revisió de tots els components del sistema (conductes, filtres, termòstat) i faci una recàrrega de gas en cas sigui necessari. Cal recalcar, que si bé es recomana l’ús de l’aire condicionat, obrir les vendes finestres 1 o 2 vegades en el trajecte és important per a ajudar a la circulació d’aire i a la renovació d’aquest.

Revisar els pneumàtics

És important fer una revisió de la pressió, de la seva profunditat i dibuix, per normativa, ha de tenir almenys 1,6 mm, encara que es recomana que sigui de 3 mm. Ambdues contribueixen a la seguretat del nostre viatge de tornada a casa.

Revisar els eixugaparabrises

És aconsellable revisar les escombretes dels eixugaparabrises, han d’estar bé per a escombrar de forma adequada l’aigua en cas plogui i ens permeti mantenir una òptima visibilitat durant la ruta en tot moment.

Revisar bateria, llums i altres components

Abans de partir, és important revisar l’estat de la bateria, comprovar els nivells d’oli, el combustible, l’anticongelant i el líquid de frens. Així també, s’ha de revisar el correcte funcionament de totes les llums del cotxe, la de posició, encreuament, llarg abast, antiboira, llums de fre i intermitents.

Respectar els senyals i la velocitat

La DGT va detectar un repunt en els excessos de velocitat després que s’aixequessin les restriccions a la mobilitat en el mes de juny passat. Una anàlisi d’aquest fenomen va indicar que aquest fet s’ha degut a l’excés de confiança que han sentit els conductors en veure les autopistes buides. No obstant això, el retorn de les vacances en dates clau, està fent que les autopistes tornin a tenir un volum considerable de desplaçaments, per la qual cosa és important no relaxar-nos i tenir present les mesures de precaució al volant habituals; com el control de la velocitat i atenció als diferents senyals i notificacions de trànsit.

Realitzar els descansos intermitents

Finalment, és molt important el realitzar descansos cada dues hores per a contrarestar el somni i el cansament mentre es condueix. Si a la família hi ha una altra persona amb permís de conduir, es recomana alternar-se perquè el viatge sigui més suportable i tots dos pugueu descansar.

Feliç retorn de vacances a tots. Visita tots els serveis que oferim aquí.