Un 84% dels líders de l’àmbit de l’automoció aposten per un futur en el qual convisquin les motoritzacions híbrides, híbrides endollables i elèctriques, no obstant això un 66% pensa que la benzina seguirà present i un 45% aposta encara pel dièsel.

El Primer Observatori de la Mobilitat sostenible a Espanya, efectuat per Grant Thorton i la Fundació Ibercaja, sosté que la primordial dificultat per a expandir el vehicle elèctric es troba en la manca d’autonomia. No obstant això, la meitat dels directius consultats estima que s’aconseguiran 500km d’autonomia en els propers 5 anys.

Al llarg de la presentació de l’informe, va quedar patent la necessitat d’Espanya per apostar per xarxes avançades de connectivitat en els nous automòbils, especialment per la connexió 5G. Els avantatges de tenir turismes connectats aniran des de l’increment de la seguretat activa, la millora dels sensors de detecció i temps de contestació del vehicle, fins a la millora de l’autonomia del vehicle o la millora de la seguretat viària.

La presentació de l’informe ha comptat amb la presència del vicepresident executiu de l’Associació D’Espanya de Fabricants de Vehicles i Camions (Anfac), Mario Armero; el secretari general d’Indústria i de la Pime, Raül Blanco, i de diferents directius de l’àmbit.