Si et consideres un estalviador per conduir a la velocitat que toca o menor, és un punt a favor que guanya la teva mto per a que duri més. Encara que això no és suficient, és necessari aplicar aquests consells que et donarem per a que la teva fidel companya et duri el màxim possible.

Estaciona la teva moto en un parking

Sembla mentida, però tenir la moto fora al carrer a llarg termini farà que la teva moto duri menys que si la tens estacionada i “dorm” en un parking. La nostra màxima prioritat quan tenim moto és que ens duri el major temps possible, cuidar les seves peces i que no es converteixi en un objectiu per als lladres.

Si no disposes de parking, et donarem uns consells per a protegir la teva moto al carrer:

  • És impossible evitar el robatori de la nostra moto, però el que podem fer és aplicar alguns trucs per posar-li més difícil al lladre:
    • Bloqueja la direcció de la teva moto.
    • Col·loca a la pinça del disc un localitzador GPS, així si te la roben sabràs on està.
  • A l’hora d’estacionar la moto al carrer, és preferible que sigui un carrer concorregut i amb afluencia de gent.
  • Has de tenir especial carinyo i consideració a la cadena, ja que estacionant al carrer necessita més cura. Més aball, t’expliquem com fer-ho.
  • A poder ser, cobreix la teva moto amb una funda per evitar que s’embruti o es deteriori pel temps.
Taller mecànic de motos

Revisions, revisions y més revisions a la teva moto

És de vital importància que la teva moto sigui revisada per un professional periòdicament. Les parts que més es deterioren i han de ser inspeccionades són les rodes i pneumàtics, bateries, pastilles de fre, cadena, líquid refrigerant i els amortidors. El bon funcionament de les peces de la moto farà que et duri molts més anys.

Tenir una roda fluixa, per exemple, farà empitjorar abans els amortidors, o l’oli, ja que les seves funcions són lubricar, netejar i refrigerar el motor.

Altres aspectes a tenir en compte seran els filtres, que són més importants del que semblen: Si estan obstruits poden reduir el fluxe de lubricant i provocar una averia al motor. És per això que val més invertir en revisions que no anar al mecànic quan la moto té algun problema.

Quan he de canviar la bateria de la meva moto?

El més recomanable és canviar-la cada dos anys. Encara que la bateria et pot durar més, amb això, asseguraràs que la teva moto duri més temos.

Què he de fer per a un bon manteniment de la bateria de la meva moto?

  • Si tens un voltímetre, pots comprovar que la bateria sempre està aproximadament als 12 V. Si aquesta xifra baixa, la teva bateria tindrà un problema greu, compte.
  • Les bateries han d’estar molt netes perquè del contrari es deterioraran molt abans de l’esperat. És per això que els borns no han de tenir restes de sulfats. Els podràs netejar amb un raspall i una mica de grassa per a protegir-los.

La vida mitja de la bateria són uns 5.000 Km. Si no la utilitzes molt, és aconsellable moure-la una vegada a la setmana amb una distància mitja o llarda amb la finalitat de fer treballar la bateria i el motor i mantenir.la en bona salut.

Lubricar i netejar la moto

A part de l’estètica (a qui no li agrada tenir la moto neta i brillant), és imprescindible tenir la moto neta per a què no s’espatlli. Recomanem usar esponjar en comptes de fregall i sabons espeials per a carroceria perquè no es danyi aquesta. Una vegada tinguis la moto apunt, és el torn de greixar la cadena. L’ideal és fer el greixat freqüentmentm però amb poc producte ja que del contrari, garà que la moto no funcioni correctament. Els extrems mai són bons.

D’altra banda, si vas a realitzar un viatge llarg, seria convenient també mirar la tensió de la cadena. Si no disposes dels suficients coneixements, sempre pots consultar les instruccions del fabricant o consultar un professional.

Si voleu portar a terme la neteja correcta de la cadena, us deixem un vídeo on s’explica perfectament com realitzar el procés:

Des d’Esser esperem que us hagin servit els consells i us invitem a venir a les nostres estacions de servei ubicades a les localitats de Lloret de Mar i Pineda de Mar per a repostar el dipòsit, comprar oli, netejar la moto, o utilitzar qualsevol dels nostres serveis Esser que poden millorar la vida de la vostra moto.

Per cert! Sovint estem regalant premis i regals als nostres clients, mira i participa a la nostra promoció actual.