BY MB | OCT. 21, 2021 | GENERAL | 0 COMMENTS

Tots els conductors passem per la gasolinera, i per tant, és important saber com hem d’abastir el nostre vehicle de manera segura. A tots ens ho van explicar a l’autoescola i veiem rètols explicatius a les benzineres, però de vegades oblidem la importància de la seguretat i quines accions hem de dur a terme.

Per això et deixem uns consells i normes de seguretat perquè ho facis correctament i et mostrarem alguns riscos per pendre conciència. Som-hi.

1-Apaga el motor

El Reglament General de Circulació imposa apagar el motor del vehicle quan es reposta gasolina. És així per seguretat ja que es podria produir un incendi. Com a seguretat extra recomanem treure les claus del contacte per assegurar que ningú posi el vehicle en funcionament.


No obstant això, cal saber que que fer-ho no suposaria cap problema tècnic pel cotxe. A la Fórmula 1 ho fan, però tenen algú amb un extintor preparat per si alguna cosa falla.

Els de BMW van més lluny i posen gasolina amb el cotxe en moviment!

2-Evita tot el que impliqui foc

Mai sobra recordar que fumar, encendre un llumí o un encenedor és molt perillós dins del recinte de la gasolinera. La gasolina és altament combstible i qualsevol contacte amb foc podria desencadenar un incendi molt greu.

Si ets fumador recorda apagar els cigarrets dins el seu cotxe. Pensa que a les gasolineres no hi ha cendrers i al terra hi poden haver restes de combustible.

Si fumes pot passar això:

https://youtube.com/watch?v=uIhODIjG4tU%3Ffeature%3Doembed

3-No facis servir el telèfon mòbil

Els telèfons mòbils i altres aparells elèctrics no s’han de fer servir dins la gasolinera. No és legal i és molt perillós.

Quan estas repostant es generen gasos inflamables que poden incendiar-se per alguna petita espurna interna del telèfon o aparell electrònic. No t’ho creus? està gravat:https://www.youtube.com/embed/gct1BmKNvU0?feature=oembed

4-Posa el cotxe al cantó del surtidor correcte

A tots ens passa que tenim l’entrada del dipòsit a un cantó i posem el cotxe l’altra banda del surtidor. Pot ser que ens n’oblidem, que tinguem pressa o que portem un altre cotxe i ens equivoquem.

El problema de fer això és que passem la mànega per sobre el cotxe. Ho hauriem d’evitar perquè l’estem forçant massa i hi ha perill d’un vessament de combustible sobre el cotxe o les persones.

Saps com saber a quin costat tens l’entrada del dipòsit?

Mira al taulell. El dibuix del surtidor et diu per quin costat entra la gasolina. Fixa en la mànega. Doncs al costat on és la mànega és per on has de posar la gasolina.

9-No oblidis treure la mànega

Ha passat. Mira el vídeo

Ara ja saps alguna cosa més sobre com posar gasolina. Són coses evidents i legals que tot conductor hauria de saber. Però com pots veure als vídeos de tant en tant hi ha algun problema.

A ESSER treballem per garantir la teva seguretat i vigilem les males pràctiques. A les nostres gasolineres pots estar tranquil.