Sens dubte és una pregunta que fins i tot els menys curiosos us heu fet, ja sigui per simple curiositat o per saber quina tracció té el vehicle que conduïu. En canvi, si us esteu plantejant comprar un cotxe nou, haureu de tenir molt clar aquestes preguntes:

  • Per a què vull el cotxe?
  • Per on el conduiré habitualment?
  • Com el conduiré?
  • Quan l’utilitzaré més?

Si tens totes les respostes a aquestes preguntes, llavors sabràs quin tipus de tracció s’adapta millor a tu. Però, primer, definirem el concepte de tracció.

Què és la tracció d’un cotxe?

Tots hem sentit a parlar dels 4×4, oi? Doncs bé, un 4×4 té tracció a les seves 4 rodes. La tracció és la fricció que es produeix entre els pneumàtics i el terreny pel qual s’estan movent. Quan trepitges l’accelerador, el motor del cotxe crea una potència que ha de transmetre a les rodes:

  • Si la potència és transmesa a les rodes davanteres, el cotxe té tracció davantera.
  • Si la potència és transmesa a les rodes del darrere, el cotxe té tracció posterior.
  • Si la potència és transmesa a les 4 rodes, el cotxe serà un 4×4.

Necessites un cotxe de tracció posterior si:

La tracció posterior és molt freqüent en els models de cotxe esportius, que també és coneguda com a propulsió. És ideal per als que necessiteu una bona agafada, us agradi la conducció esportiva, àgil i dinàmica. Aquest tipus de tracció compta amb una acceleració i velocitat poderoses. Cal anar amb molt de compte amb carreteres amb corbes, ja que el control serà més complicat. Una cosa molt important en la conducció és no mirar l’Smartphone mentre condueixes. Llegeix el nostre article sobre això per tenir més informació.

Necessites un cotxe de tracció davantera si:

Al traspassar la potència a la part davantera del cotxe influeix en tenir molt més control de manera que la conducció serà més fiable. És ideal per a un ús utilitari i és la tracció més comú entre els vehicles, ja que consumeixen molt menys que els de tracció posterior i el seu manteniment és més econòmic.

Per cert, en les nostres estacions de servei ubicades a Lloret de Mar i a Pineda de Mar trobaràs tot tipus de serveis: des de gasolinera fins a rentat automàtic, zona d’aspiradors, zona de recàrrega de vehicles elèctrics, servei de Laundry, restaurant i hotel (només a Lloret de Mar) i molts serveis més, que els podeu consultar aquí.